Οι νέοι τεχνολογικοί τομείς συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ

0
Οι νέοι τεχνολογικοί τομείς συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ

Με τον Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Τεχνολογίας, Michael Kratsios, συναντήθηκε εχθές τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στις ΗΠΑ ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Οι Νίκος Παππάς και Michael Kratsios αναγνώρισαν πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ενώ μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις για το μέλλον.

Κατά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στο διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο αυτό της υπογραφής της συνεργασίας Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022, το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, που αφορά 4 δισ. επενδύσεων τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης. Συζητήθηκαν ακόμα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του 5g, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων Κυβερνοασφάλειας, με ειδική αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ENISA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, ο οποίος εδρεύει στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης  η επιτυχημένη διοργάνωση της ΔΕΘ 2018 με την παρουσία -μεταξύ άλλων- αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών από το χώρο της τεχνολογίας και της ελληνικής

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνάντηση με τον Deputy Assistant Secretary για θέματα Διαδικτύου και Διεθνών Επικοινωνιών, Robert L. Strayer, στο State Department, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. (ΑΠΕ ΜΠΕ)

start up κοινότητας και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση για την περαιτέρω ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι αντάλλαξε  απόψεις με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τη διάχυσή τους στις κοινωνίες και τις οικονομίες.

Εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες αλλά και οι κίνδυνοι που έρχονται με αυτές. Η συνεργασία πλέον, τόνισε ο υπουργός, είναι πολυεπίπεδη και αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, η εξερεύνηση του Διαστήματος και άλλα. Αποτυπώνει, δε, τις στρατηγικά καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευσαν στο Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

http://bit.ly/2JXh8SE