Οι εικαστικές συνθέσεις της Χριστίνας Κάλμπαρη για την ταινία «Επαφή» παρουσιάζονται στο Τριανόν

0
Οι εικαστικές συνθέσεις της Χριστίνας Κάλμπαρη για την ταινία «Επαφή» παρουσιάζονται στο Τριανόν

Στη νέα ταινία του Τώνη Λυκουρέση «Επαφή», η εικαστικός Χριστίνα Κάλμπαρη συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη πάνω στις εικόνες και τους ήχους του κινηματογραφικού υλικού για να σχολιάσει με την προσωπική τεχνική της τις φοβίες και τα βίαια συναισθήματα που ζουν οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας.

Έργο της Χριστίνας Κάλμπαρη

Οι 6 ζωγραφικές συνθέσεις της Κάλμπαρη, σε μαύρο φόντο, αποτυπώνουν το ύφος των επί μέρους ιστοριών της σεναριακής αφήγησης και συνδέουν εικαστικά στην ταινία τα ονόματα των ερμηνευτών της «Επαφής» με τις 6 ιστορίες των μετέωρων έγκλειστων Αθηναίων, μέσα στα ακινητοποιημένα ασανσέρ ενός απρόβλεπτου μπλακ-άουτ.

Οι πρωτότυπες εικαστικές συνθέσεις της Χριστίνας Κάλμπαρη θα παρουσιάζονται στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – Μετρό Βικτώρια) παράλληλα με την προβολή της ταινίας, που κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 4 Απριλίου.

Χριστίνα Κάλμπαρη, Βιογραφικό 

Η Χριστίνα Κάλμπαρη σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, ζωγραφική και φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο UdK του Βερολίνου και «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» στο μεταπτυχιακό τμήμα της ΑΣΚΤ Αθηνών. Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στη ΙV Biennale of Contemporary Art στη Φλωρεντία (2001). Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία) και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς και εγχώριες ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε θεατρικές παραγωγές.

Έργο της Χριστίνας Κάλμπαρη

http://bit.ly/2JXh8SE