Μηνύματα που «ταξιδεύουν» στην Ελλάδα και παγκόσμια

0
Μηνύματα που «ταξιδεύουν» στην Ελλάδα και παγκόσμια

Η HELMEPA, όπως κάθε καλοκαίρι για 37 χρόνια, έτσι και φέτος με τρεις αφίσες θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση που έχουμε στον εαυτό μας να μην πετάμε τα σκουπίδια μας σε θάλασσες και ακτές.

Όπως αναφέρει για τις αφίσες: «Οι δύο αφίσες, με πρωταγωνιστή το «Γλάρο», επαναλαμβάνουν σε εμάς που ζούμε στη στεριά το ιστορικό πια σύνθημα της HELMEPA «ΌΧΙ σκουπίδια – ΌΧΙ πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές!». Περίπου 6.000 μαθητές, που είναι Μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», θα τις αναρτήσουν σε γειτονιές, σχολεία και παραλίες των περιοχών τους. Επίσης, αναλαμβάνουν ευγενικά τη διανομή τους Λιμεναρχεία, ΟΤΑ, Σύλλογοι, Ναυτικοί Όμιλοι, Ναυτικά Μουσεία και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς.

Η τρίτη αφίσα στέλνει το μήνυμα “Plastic Kills” στους ναυτικούς πάνω στα πλοία Μέλη, σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης! Θυμίζει πως κάθε πλαστικό που πέφτει στη θάλασσα δεν εξαφανίζεται αλλά διασπάται για χρόνια, ενώ τα πολύ μικρά κομμάτια του, τα μικρο-πλαστικά, καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή.

Ας προστατέψουμε λοιπόν ΟΛΟΙ μας αυτό το καλοκαίρι το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον στην Ελλάδα, γιατί πραγματικά το οφείλουμε στα παιδιά μας!!!».

 

 

http://bit.ly/2JXh8SE