Μετατίθεται για μετά το 2020 η αντικατάσταση του Obamacare

0
Μετατίθεται για μετά το 2020 η αντικατάσταση του Obamacare

Αλλαγή στάσης του Αμερικανού προέδρου με την προσπάθεια του πολιτικού αιφνιδιασμού που επιχείρησε η κυβέρνηση του για την κατάργηση και αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Η ξαφνική στροφή του Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την υποστήριξη που είχε εκφράσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην δικαστική απόπειρα για την κατάργηση του συνόλου των παροχών και προβλέψεων του προγράμματος Obamacare.

Μετά από μια οργανωμένη και έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι πείστηκε για το αδύνατο του εγχειρήματος.

Υπήρξε βροχή αυστηρών προειδοποιητικών  τηλεφωνημάτων για τον κίνδυνο εκτροπής από το πλαίσιο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, εξαιτίας των πιέσεων που δέχονταν οι γερουσιαστές, από τον πρόεδρο Τραμπ, για την ανάληψη της ουσιαστικής ευθύνης κατάρτισης ενός εναλλακτικού σχεδίου, που θα υιοθετούνταν στην περίπτωση της συνολικής κατάργησης του Obamacare.

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ τηλεφώνησε  στον πρόεδρο Τραμπ για να τον πληροφορήσει ότι με την Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μία ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας κι αναφορικά με ένα σχέδιο αντικατάστασης του Obamacare.

“Ξεκαθάρισα στον ίδιο, ότι δεν πρόκειται να το προχωρήσουμε αυτό στην Γερουσία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακόνελ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία του προέδρου Τραμπ ,για την  κατάργηση του Obamacare.

Σύμφωνα με του ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ο πρόεδρος αναγνώρισε τον βαθμό της πρόκλησης στην οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί το Obamacare ενώ ο Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τιμ Μουρτό, δήλωσε , ότι ο πρόεδρος άλλαξε γνώμη επειδή “δεν υπάρχει τρόπος συνεργασίας των Δημοκρατικών με τον πρόεδρο Τραμπ για ένα πρόγραμμα υγείας, το οποίο θα είναι επεξεργασμένο για να παρέχει την πρόσβαση και το χαμηλό κόστος, που ο ίδιος θέλει να προσφέρει.”

Πηγή ΑΠE-ΜΠΕ , “Politico”

Σχετική είδηση: Αιφνιδιαστική απόπειρα κατάργησης του Obamacare από την κυβέρνηση Τραμπ

http://bit.ly/2JXh8SE