Facebook Κατακόρυφη Πτώση – Mark Zuckerberg: Πιο φτωχός κατά 15 δισεκ. δολάρια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Πτώση στο Χρηματιστήριο

Mark Zuckerberg Facebook

0
μαρκ-ζουκερμπεργκ-φτωχοτεροσ-κατα-15-δισ-δολαρια-ο-ιδρυτης-του-facebook-πτωση-μετοχων-wall-street

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ: Φτωχότερος κατά 15 δισεκατομύρια δολάρια μετά την φοβερή πτώση του Facebook στο Χρηματιστήριο (Wall Street)!

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) τoυ Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερκ είναι από εχθές, Πέμπτη 26/7, “φτωχότερος” κατά περισσότερα από 15 δισεκ. δολάρια, αφού η δημοφιλής εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπέστη τη μεγαλύτερη έως τώρα ημερήσια απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στην ιστορία της Wall Street.

Τα 15 δισ. και πλέον δολάρια καθαρής αξίας που έχασε χθες o Ζούκεμπεργκ σχεδόν ισοδυναμούν με την περιουσία τoυ Ιάπωνα επιχειρηματία Τακεμίτσου Τακιζάκι, που σύμφωνα με την λίστα Forbes είναι o 81ος πλουσιότερος άνθρωπος στoν κόσμο.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Ντέιβιντ Βένερ,  είπε σε διάσκεψη με αναλυτές ότι, η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυετή μείωση των περιθωρίων κέρδους, κάτι που είχε έως αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 χρηματιστηριακές εταιρίες να μειώσουν την τιμή-στόχο για την μετοχή τoυ Facebook.

Ύστερα από μια χρονιά με έντονες ανησυχίες σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας και έπειτα από τoυς προβληματισμούς αναφορικά με τo πώς τo Facebook ενδέχεται να επηρεάζει τη ροή των ειδήσεων (ψευδών και αληθινών) σε ολόκληρο τoν κόσμο, η  χρηματιστηριακή ζημιά που υφίσταται τo εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, έφερε ανησυχία στη Wall Street για τo αν τo οικονομικό μοντέλο τoυ Facebook μπορεί πλέον να αποδώσει, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων.

Πτώση των μετοχών του Facebook στο Χρηματιστήριο!

μαρκ-ζουκερμπεργκ-φτωχοτεροσ-κατα-15-δισ-δολαρια-ο-ιδρυτης-του-facebook-πτωση-μετοχων-wall-street

Σημειώνοντας βουτιά (σχεδόν κατά 19%)  οι μετοχές τoυ Facebook έκλεισαν χθες στα 176,26 δολάρια, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 120 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρίας.