Μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και κίνητρα για προσέλκυση ενδοομιλικών δραστηριοτήτων

0
Μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και κίνητρα για προσέλκυση ενδοομιλικών δραστηριοτήτων

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε, αν χρειαστεί, τα κίνητρα που υπάρχουν για την προσέλκυση στη χώρα μας ενδοομιλικών δραστηριοτήτων εκεί που υπάρχουν σχετικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα στον τομέα παραγωγής ξένων ταινιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ετοιμάζονται συγκεκριμένα προϊόντα στήριξης για τη μικρή επιχειρηματικότητα και τους αγρότες που θα περιλαμβάνουν δάνεια, εγγυήσεις, ειδικά ομόλογα, αλλά και μηχανισμό που θα βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις να εκδίδουν ομόλογα μέσω του ΧΑΑ.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για μείωση των προστίμων που αφορούν έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «βρίσκουμε στα ντουλάπια διάφορες καταστάσεις με επενδύσεις που είχαν γίνει με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και είχαν παραβάσεις που όμως «σβήστηκαν» με επόμενο νόμο, κάτι που μας φέρνει σήμερα στη δύσκολη θέση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

«Εάν κάποιος έχει ένα ξενοδοχείο και έχει κάνει παραβάσεις, θα πρέπει να κάνουμε ρύθμιση ή να το γκρεμίσουμε;», διερωτήθηκε. Κατέστησε δε σαφές ότι η κυβέρνηση μόνον με συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής θα προχωρήσει στην ψήφιση της ρύθμισης, καθώς –όπως είπε- αυτά σοβαρά θέματα και πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη μας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

http://bit.ly/2JXh8SE