Κόντρα για τα επισφαλή δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

0
Κόντρα για τα επισφαλή δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αντιδράσεις για τα επισφαλή δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των ποινικών διώξεων για τα «θαλασσοδάνεια» εκατοντάδων εκατομμυρίων, και ζητά από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να απαντήσουν πόσα χρωστάνε στις τράπεζες, και πότε και πώς σκοπεύουν να τα αποπληρώσουν.

Το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία «θα επιστρέψει ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων», επαναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Για «απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη των ευθυνών τους για τα «θαλασσοδάνεια», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των ποινικών διώξεων για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «μετά τους ισχυρισμούς τους περί «σκευωρίας» και της έμμεσης επίθεσής τους στη δικαιοσύνη, επιδίδονται σε μια απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού, με στόχο να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που τους δόθηκαν από τις τράπεζες».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στην «προσπάθειά τους να θολώσουν τη συζήτηση, έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δικό του τραπεζικό δανεισμό».

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του και φανερά δηκτικό ύφος χαιρετίζει την ανταπόκριση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τα δάνεια τους, και αναφέρει ότι είναι μια καλή αρχή αν όντως τηρήσουν τις δεσμεύσεις τις οποίες ανακοίνωσαν.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE