Κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ζάεφ από τα Σκόπια

0
Κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ζάεφ από τα Σκόπια

‏Είναι μια σημαντική μέρα για τις χώρες μας, μια σημαντική μέρα για τα Βαλκάνια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ την Τρίτη στα Σκόπια, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά γράφουμε διαρκώς Ιστορία, τόνισε από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ.

Προσπαθούμε να χτίσουμε μια διαφορετική ιστορία από τις εχθροπραξίες και τους εθνικισμούς, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η χώρα μας φιλοξενεί σήμερα την πολυάριθμη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα παρουσία πολλών επιχειρηματιών, είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, και τόνισε ότι πρόκειται για ιστορική συνάντηση.

Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και ξεκινούμε ένα ταξίδι προς το μέλλον με κοινά συμφέροντα, ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε δύο λαοί που δείξαμε στον κόσμο ότι με θαρραλέες αποφάσεις, επιθυμία και ενότητα όλα είναι πιθανά».

Η Συμφωνία των Πρεσπών υλοποιήθηκε πλήρως, συνέχισε, και τόνισε ότι τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις εμπορικές σχέσεις.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE