Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά και Λαύριο

0
Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά και Λαύριο

Κανονικά διεξάγονται από το απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα,Καβάλα-Πρίνου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο κατά τόπους τα 9 μποφόρ με μερική εξασθένηση από το βράδυ.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος δημιούργησαν εντυπωσιακούς νεφικούς σχηματισμούς. Όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί και η οποία «τραβήχτηκε» από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο πολικής τροχιάς Metop-A στις 09:30 σήμερα το πρωί, οι γραμμές των νεφών ακολουθούν πιστά την πνοή του ανέμου στα κατώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας.

Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων στο Αιγαίο, ισχύος τοπικά ως και 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ, αναμένονται για την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο , κυρίως στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 -20 βαθμούς Κελσίου. Ως και 6 Μποφόρ αναμένεται η ισχύς των ανέμων στο Ιόνιο, από 6-8 στην Κρήτη και στο ανατολικό Αιγαίο επίσης προβλέπονται άνεμοι από 6-8 Μποφόρ.

Στην Αττική από 5 Μποφόρ , αλλά και μέχρι 8 στα ανατολικά.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ως και 4 Μποφόρ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE