Κάλεσμα για μία ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμπόρευση από τον πρωθυπουργό

0
Κάλεσμα για μία ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμπόρευση από τον πρωθυπουργό

Κάλεσμα για μία ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμπόρευση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με κεντρικό σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών».

Παρουσία πλήθους στελεχών από την Αριστερά, τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, της Οικολογίας και εκπροσώπων φορέων και συνδικάτων, ο κ. Τσίπρας προσδιόρισε την εκδήλωση ως αφετηρία της δημιουργίας μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις και την απειλητική άνοδο της ακροδεξιάς, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές, που θα ανοίξουν -όπως είπε- τον δρόμο για μία μεγάλη νίκη και στις εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ένα κόμμα της κεντροδεξιάς «που έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη», ενώ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι η άθλια εμμονή του κ. Μητσοτάκη στα περί συναλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, ξεπερνάει τη ρητορική της ακροδεξιάς και τον κατατάσσει ισότιμα στο πλάι των Ευρωπαίων ηγετών της. «Εμείς αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊσμός και όχι η ΝΔ, πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπου αποφασίστηκε η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, και σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Σημειώνεται ότι δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τρία μέλη της Κεντρικής της Επιτροπής παραιτήθηκαν γιατί διαφώνησαν με αυτή την κίνηση.

Σχετικές ειδήσεις:
Α. Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για μια νέα νικηφόρα πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη (video)
Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ-Συνάντηση Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου (video)

http://bit.ly/2JXh8SE