Ιταλία: Προκήρυξη για στρατολόγηση μυστικών πρακτόρων

0
Ιταλία: Προκήρυξη για στρατολόγηση μυστικών πρακτόρων

Το υπουργικό συμβούλιο της Ρώμης  δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την στρατολόγηση των μυστικών πρακτόρων.Έως τις 10 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο ().

Οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι πολύπλοκες, από τη γνώση νομικών ως την κυβερνοασφάλεια. Προϋπόθεση θεωρούνται αυτονόητα «η νομιμοφροσύνη, η εμπιστευτικότητα και ο πατριωτισμός».

Και στο παρελθόν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δημοσιεύσει ανοικτούς διαγωνισμούς για την επιλογή των μελών που θα την στελεχώσουν.

Οι επίδοξοι «Τζέιμς Μποντ» οφείλουν να έχουν «εξειδικευμένη κατάρτιση κι εκπαίδευση σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η οικονομία, τα νομικά, οι διεθνείς σχέσεις».

Τα βιογραφικά των υποψηφίων θα τεθούν υπό λεπτομερή ανάλυση και επιλογή, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα εξετασθεί ο επαγγελματισμός, η εμπιστευτικότητα και το ασφαλές προφίλ τους.

Ο ανοικτός διαγωνισμός δεν αποτελεί το μόνο τρόπο για τη στρατολόγηση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών.

Ανοικτή παραμένει η πρόσκληση συμμετοχής ενδιαφερομένων στον ιστότοπο «συνεργάσου μαζί μας» (lavora con noi), ενώ όπως και στο παρελθόν ενεργό είναι το «scouting» μεταξύ φερέλπιδων νέων μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια, που στο παρελθόν είχε καταλήξει στην στρατολόγηση περίπου πενήντα νέων Ιταλών «007».

ΠΗΓΗ:  Corriere della Sera, ΑΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE