Ικανοποίηση Μοσκοβισί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

0
Ικανοποίηση Μοσκοβισί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει σημειώσει «μεγάλη πρόοδο» από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βουκουρέστι.

Ο ίδιος είπε πως η Επιτροπή, στη βάση της επικαιροποιημένης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα εισηγηθεί θετικά στο Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση του ενός δισ., το οποίο θα αποτελέσει «καλό σημάδι» για την ανάκαμψη της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η αποδέσμευση της δόσης του ενός περίπου δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι το πρώτο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που ξεκίνησε στις 9 ώρα Ελλάδας. Οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έλαβαν θετική εισήγηση από τους επιτελείς τους (EuroWorking Group), που συνεδρίασαν την Τετάρτη για την αποδέσμευση των κονδυλίων  που αποτελούν επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Σχετική είδηση:Η αποδέσμευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ πρώτο θέμα στο σημερινό Eurogroup

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE