Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

0
2019 68
2019 68

Με ενδιαφέρουσες «δράσεις και συζητήσεις που φέρνουν στο προσκήνιο τη φωνή και τις ιστορίες των προσφύγων, τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και τη συμβολή τους στην παγκόσμια κοινή μας κληρονομιά», συμμετέχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη φετινή 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ).

Όπως αναφέρει η ΥΑ – ΟΗΕ: «Οι δράσεις περιλαμβάνουν ένα στρογγυλό τραπέζι για τη σχέση μεταξύ προσφυγικής εμπειρίας και λογοτεχνικής δημιουργίας, καθώς και βιωματικά και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βασισμένα σε εκδόσεις σχετικά με τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Δίκτυο).

Η Ύπατη Αρμοστεία θα βρίσκεται επίσης στο Περίπτερο 13, Stand 84, για να ενημερώνει και να συζητά με το κοινό θέματα που αφορούν το προσφυγικό.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο αφιέρωμα για την προσφυγική εμπειρία “Imagine all the people” της ΔΕΒΘ και θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO)».

http://bit.ly/2JXh8SE