Εφαρμογή της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας (video)

0
Εφαρμογή της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας (video)

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος βρίσκεται στα Σκόπια. Συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας και τον ομόλογό του στη γειτονική χώρα.

Επίσκεψη στην Β. Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, προκειμένου να συζητήσει λεπτομέρειες εφαρμογής της στρατιωτικής συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών. «Σφήνα» στην Ελληνοβορειομακεδονική συμφωνία επιχειρεί να βάλει η Τουρκία.

Δύο 24ωρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, και την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την γειτονική χώρα, συνοδευόμενος από ομάδα Ελλήνων Επιτελών. Στις συναντήσεις του με την υπουργό Άμυνας της Β. Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τον Βορειομακεδόνα ομόλογό του, συζητήθηκαν εφαρμοστικές λεπτομέρειες της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Έχουμε κέρδος από την «Συμφωνία», όπως η επιτήρηση του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, είπε στην ΕΡΤ ο κοιβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Επιφυλάξεις για τα οφέλη της Ελληνο-βορειομακεδονικής Συμφωνίας εξέφρασαν εκφράζει ωστόσο η τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η επικεφαλής του ΚΙΝΛΑ Φώφη Γεννηματά, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα Εθνικά θέματα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

Πάντως, η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας-Σκοπίων θα προχωρήσει, παρά την προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμβάλει εμπόδια, όπως δείχνει η αιφνίδια επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακαρ στην γειτονική χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

http://bit.ly/2JXh8SE