Επικοινωνία Τσίπρα με Ράμα εν αναμονή διορθωτικής απόφασης από τα Τίρανα

0
Επικοινωνία Τσίπρα με Ράμα εν αναμονή διορθωτικής απόφασης από τα Τίρανα

Το θέμα των ελληνικών περιουσιών και της μειονότητας στη Αλβανία, έθεσε χθες ο πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, άμεσα συνδεδεμένο είναι και το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων για την ενταξιακή διαδικασία της γείτονος στην ΕΕ, ενώ, εξετάστηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Η μειονότητα βρίσκεται εν αναμονή της νέας διορθωτικής απόφασης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί από τα Τίρανα, τις επόμενες βδομάδες.

Την περασμένη βδομάδα, οι έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, οδήγησαν την αλβανική πλευρά, στην αφαίρεση από την εφημερίδα της κυβέρνησης της υπουργικής απόφασης που στοχοποιούσε ελληνικές περιουσίες στη Χιμάρα.

Απαιτείται μία συνεκτική ευρωπαϊκή προσέγγιση για το μεταναστευτικό, συμφώνησαν χθες, στη συνάντησή τους στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με τον Δανό ομόλογο του.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Ράσμουσεν για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την σταθερότητα και την ασφάλεια. Από την πλευρά του, ο Δανός πρωθυπουργός, απένειμε τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE