Εξασφάλισε την παραμονή του ο Πανιώνιος που νίκησε 1-0 την ΑΕΛ

0
2019 111
2019 111

Την παραμονή του στη Super League «κλείδωσε» ο Πανιώνιος τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Οι «κυναρέρυθροι» επικράτησαν με 1-0 της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη, με το γκολ του Μαξίμοβιτς στο 17΄ και στα εναπομείναντα ματς θα παίξουν χωρίς άγχος.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νίκη της στην εξαιρετική εμφάνιση του Μαλέρμπ, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά έκανε σπουδαίες επεμβάσεις αποσοβώντας την ισοφάριση για λογαριασμό των Θεσσαλών.
Το ματς είχε ρυθμό, πάθος και ένταση από το ξεκίνημά του. Ο Πανιώνιος κατάφερε στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στην αναμέτρηση να πάρει… κεφάλι στο σκορ με τον Μαξίμοβιτς να ανοίγει το σκορ με ατομική προσπάθεια (1-0). Δεν το έβαλαν κάτω οι φιλοξενούμενοι και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Πλησίασαν μία ανάσα από το 1-1 στο 29΄, όταν μετά την κεφαλιά του Γκοΐκοβιτς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάλερμπ και έφυγε άουτ!
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Λάρισα να προσπαθεί να ισοφαρίσει με όλες τις δυνάμεις της και τους Νεοσμυρνιώτες να προσπαθούν να κλειδώσουν το ματς στην αντεπίθεση. Ο Μαλέρμπ είπε «όχι» στο τελευταίο 10λεπτο σε βολέ του Μπράλιτς στο 83΄, όταν εκτινάχθηκε στο παραθυράκι του κι έδιωξε σε κόρνερ και τρία λεπτά μετά όταν με υπερένταση έπεσε στη γωνία του κι απομάκρυνε το πλασέ του Κούνιτς.
Ενδιάμεσα στο 84΄ ο Ντουρμισάι έφυγε στην αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, αλλά απέναντι στον Κρίστινσον αστόχησε.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης
Κίτρινες: Ντουρμισάι, Σταυρόπουλος – Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μανιάτης, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (89΄ Οικονομίδης), Τσιλούλης (65΄ Τσιλούλης), Μπουμάλ (79΄ Άρτσε), Ντουρμισάι

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάβκα, Μπέρτος (86΄ Ζίζιτς), Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (65΄ Κούνιτς), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (71΄ Γιακιμόβσκι)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

sports.ert.gr.