Δ. Κουτσούμπας: Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού, η απάντηση στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα

0
Δ. Κουτσούμπας: Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού, η απάντηση στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις καθημερινές μάχες και σε όλες τις εκλογικές μάχες απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λιβαδειάς του κόμματος για να κάνουμε -όπως είπε- την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Όπως επισήμανε, αυτό σημαίνει «να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι κολαούζοι τους», σημαίνει «να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος». «Κάνουμε την πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει: Λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή, έτοιμοι και ικανοί να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Σημαίνει ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στο δήμο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «αυτό εδώ, στη Βοιωτία σημαίνει να αποκτήσει επιτέλους η Λιβαδειά κομμουνιστή δήμαρχο».

Αναφέρθηκε στις «ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν από μια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του και από την άλλη η ΝΔ με το «μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό» για να εμποδίσουν το λαό να δει την στρατηγική τους σύγκλιση στα στρατηγικά, και κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα.

Μίλησε για τα ειδικά ζητήματα που αφορούν στην Κωπαΐδα και είπε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών όπως, τη ρύθμιση των χρεών των φτωχών αγροτών, με ταυτόχρονη παροχή ειδικών διευκολύνσεων για βελτιώσεις στα χωράφια τους από δημόσιο αποκλειστικά φορέα, τη διανομή της αδιάθετης γης σε ακτήμονες αγρότες και ανέργους, μια ειδική αποκλειστικά δημόσια, καλά οργανωμένη υπηρεσία συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών άρδευσης, οδοποιίας και αποθήκευσης.

Είπε ακόμα ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει το αίτημα για αρδευτικά έργα εξοικονόμησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής με κλειστούς αγωγούς και βαρύτητα που θα αποσκοπούν και στη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και το αίτημα που αναφέρεται στη μόνιμη – σταθερή φροντίδα των υποδομών από ειδική αποκλειστικά δημόσια υπηρεσία, με μόνιμους εργαζόμενους, επαρκή εξοπλισμό γραμματειακής και λογιστικής υποστήριξης, επιστημονική υποστήριξη των καλλιεργειών και τεχνικές υπηρεσίες για τη μελέτη και υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την συντήρηση των υφισταμένων υποδομών και μηχανημάτων, αποκλείοντας παράλληλα την παρουσία εργολάβων.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ μπορούν με σχέδιο να καλύψουν τις ανάγκες του λαού μας για δουλειά, παιδεία, υγεία, για ζωή με δικαιώματα. Γιατί το σχέδιο τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Επισήμανε ότι «τον ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον κέρδισε επάξια, αφού αποδείχτηκε πιο ΝΑΤΟϊκή και από το ΝΑΤΟ, πιο φιλοαμερικάνη και από τον ίδιο τον Τραμπ».

Τόνισε ότι «η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ’ τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα. Έτσι οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα και θα πάνε στα Σκόπια, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αφού πληρώνουν 300 ευρώ μισθό και η εργασιακή ζούγκλα είναι εκεί χειρότερη από ότι στην Ελλάδα».

«Αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι πέραν της Βόρειας Μακεδονίας, ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και την Αλβανία».

«Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή» σημείωσε.

Ο Δ. Κουτσουμπας ανέφερε ότι «το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;»

Είπε ότι «η δική μας απάντηση είναι αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού. Και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές».

Αναφέρθηκε στον Νώντα Κοτσικώνα υποψήφιο δήμαρχο Λιβαδειάς με την «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και στους άλλους υποψηφίους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στον Κώστα Μπασδέκη υποψήφιο Περιφερειάρχη, και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων.

«Δίνουμε τη μάχη στις βουλευτικές εκλογές για να γκρεμίσουμε τη ΧΑ από την τρίτη θέση παντού και ειδικά εδώ στη Βοιωτία. Όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες άνθρωποι, ξέρουν ότι στη Βοιωτία μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το καταφέρει αυτό. Αυτή τη φορά δεν θα χαραμίσουν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα. Θα την ρίξουν στο ΚΚΕ» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

http://bit.ly/2JXh8SE