«Δώρο» για τρεις παραστάσεις στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

0
«Δώρο» για τρεις παραστάσεις στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 8.30 μ.μ. κάνει πρεμιέρα η παράσταση χορού της Τέτης Νικολοπούλου, σε συνεργασία με την ομάδα Anima-Soma, με τίτλο «Δώρο», η οποία θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα (Καλλιρρόης 10, Μετρό Ακρόπολη).

Με τους Τέτη Νικολοπούλου, Τίμο Ζέχα, Μαρία Φουντούλη και Αυγουστίνο Πότσιο.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019 8.30 μ.μ
Σάββατο 18 Μαΐου 2019 10.15 μ.μ
Σάββατο 25 Μαΐου 2019 10.15 μ.μ

Μια χορογραφία για τις πιέσεις, τις εντάσεις, τις επαφές, συναναστροφές και προκλήσεις που βιώνουν τα σώματα καθώς συναντιούνται.

Η Τέτη Νικολοπούλου δημιουργεί έργα από το 1992. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την Ζωή Χατζιδάκη και την ομάδα Anima- Soma, ερευνά την κίνηση καθαυτή και εστιάζει στους σωματικούς διαλόγους και σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από το βίωμα του χορού και τη συνειδητή παρουσία των χορευτών στη δράση. H ομάδα προσεγγίζει την κίνηση μέσα από τις πρακτικές somatics και το contact improvisation και για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με τον Τίμο Ζέχα, διαπιστευμένο δάσκαλο των πρακτικών Axis Syllabus και Feldenkrais. Η χορογράφος, τον Αύγουστο του 2019, πρόκειται να διδάξει contact improvisation στο διεθνές φεστιβάλ της πρακτικής στο Freiburg της Γερμανίας. Η παράσταση Δώρο (2019) αποτελεί τη νέα χορογραφία της ομάδας, η οποία επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Α, όπως και η προηγούμενη παράσταση Άπειροι (2017-18), η οποία παρουσιάστηκε επίσης στο Διεθνές φεστιβάλ χορογραφίας Lab the Dance, στην Πάτρα. Προηγούμενες παραστάσεις, μεταξύ άλλων, το Meet me there Ι &ΙΙ (2015-16-17), στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα.

Συντελεστές
Σύλληψη- χορογραφία: Τέτη Νικολοπούλου
Σύμβουλος κίνησης: Τίμος Ζέχας
Έρευνα-χορός: Τίμος Ζέχας, Τέτη Νικολοπούλου, Αυγουστίνος Πότσιος, Μαρία Φουντούλη
Ζωντανή μουσική: Όσβαλντ Αμιράλης (κοντραμπάσο), Βαγγέλης Αλεξόπουλος (κιθάρα, φωνή ηλεκτρονικοί ήχοι), Χρυσούλα Παπαδοπούλου-Μερέντεζ (κιθάρα, φωνή, κρουστά)
Δραματουργία: Κατερίνα Νικολοπούλου
Κοστούμια: Θεοδώρα Σουμαλεύρη
Φωτισμοί: Φαίδων Κωνσταντινίδης
Επιστημονική σύμβουλος: Ζωή Χατζιδάκη
Σχεδιασμός προγράμματος-αφίσας: Έλενα Προβατά
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου maria.konstantopoulou@yahoo.gr
Βοηθός παραγωγής: Άγγελα Γλύτση
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Τηλέφωνα κρατήσεων και επικοινωνίας: 6932.376259
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Α για το έτος 2018-19

http://bit.ly/2JXh8SE