Δύσκολη κλήρωση για την εθνική πόλο των ανδρών, βατή για τις γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

0
2019 118
2019 118

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (7/4) στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η κλήρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών που θα διεξαχθεί στη Γκουαντζού της Νοτίου Κορέας (12-28 Ιουλίου).

Η Εθνική ομάδα Ανδρών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Νότιο Κορέα, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την 1η αγωνιστική τη Νότιο Κορέα (14/7), την 2η αγωνιστική το Μαυροβούνιο (16/7) και την 3η αγωνιστική τη Σερβία (18/7).

Η Εθνική ομάδα Γυναικών τοποθετήθηκε στον τρίτο όμιλο με την Κούβα, το Καζακστάν και την Ισπανία. Το σύνολο του Γιώργου Μορφέση θα παίξει την 1η αγωνιστική με την Ισπανία (14/7), την 2η με την Κούβα (16/8), ενώ την 3η με το Καζακστάν (18/7).

Οι όμιλοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Νότια Κορέα, Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Κροατία, Καζακστάν, Αυστραλία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία

 

Οι όμιλοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, ΗΠΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς, Ουγγαρία, Ρωσία, Νότια Κορέα

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Κούβα, Ελλάδα, Καζακστάν, Ισπανία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία, Ιταλία, Κίνα, Αυστραλία

Μετά το τέλος της κλήρωσης, ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, Αντώνης Αρώνης, δήλωσε: «Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κλήρωση των Ανδρών, μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε, ότι κερδίζοντας μία από τις δύο καλές ομάδες, μπορούμε να προχωρήσουμε για τα μετάλλια. Στις γυναίκες είναι λίγο πιο ξεκάθαρη η κατάσταση. Θεωρώ ότι θα περάσουν εύκολα στην επόμενη φάση, όμως στη συνέχεια θα έχουν και εκείνες δύσκολο έργο».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.