Διευκρινήσεις του υπ. Παιδείας σχετικά με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

0
Διευκρινήσεις του υπ. Παιδείας σχετικά με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Σε διευκρινήσεις προχωρά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, «με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που σκοπίμως επιχειρεί να παραπλανήσει τους φοιτητές σχετικά με το στεγαστικό επίδομα».

Όπως επισημαίνεται, το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ που καταβάλλει κάθε χρόνο το υπουργείο σε όλους τους δικαιούχους όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετική πόλη από τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους δόθηκε και θα εξακολουθήσει να δίνεται κανονικά.

«Προς αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης, διευκρινίζουμε ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι εντελώς διαφορετικό από το στεγαστικό επίδομα ενοικίου», σημειώνεται.Τ

Το υπουργείο αναφέρει ότι έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 καταβλήθηκαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ 33.325.000 ευρώ, δηλαδή το 100% όσων αιτημάτων χρηματοδότησης υποβλήθηκαν μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους 2017. Το ίδιο θα συμβεί και για το οικονομικό έτους 2018 μετά την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος από τους δικαιούχους φοιτητές.

http://bit.ly/2JXh8SE