Για τις 11/4 διακόπηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ

0
Για τις 11/4 διακόπηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ

Για τις 11 Απριλίου διακόπηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην συνήγορος του ΛΑΓΗΕ ο οποίος πριν από δύο μέρες προφυλακίστηκε για εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετατάχθηκε σήμερα το απόγευμα στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατόπιν εντολής της προέδρου του δικαστηρίου προκειμένου να διευκρινιστεί από τον ίδιο αν θα δηλώσει πολιτικώς ενάγων στη δίκη που γίνεται σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας του και από ποιους δικηγόρους θα εκπροσωπηθεί. Ο δικηγόρος εμφανίσθηκε καταβεβλημένος, δήλωσε ωστόσο παράσταση πολιτικής αγωγής και διόρισε συνηγόρους του, τους Αλέξη Κούγια και Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Οι δύο τελευταίοι ζήτησαν από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης προκειμένου να μελετήσουν τόσο τη δικογραφία της παρούσας υπόθεσης αλλά και της πολυσέλιδης δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού«.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη καθώς η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Αριστείδη Φλώρου δεν συναίνεσε στην αναβολή της, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι ο επιχειρηματίας –καταδικασμένος και για την υπόθεση της Energa– έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη «μαφία των φυλακών» επιθυμεί την πρόοδο της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονική επίθεση εναντίον του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ έγινε έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014, από δυο Αλβανούς που πλέον φέρονται ως μέλη της μαφίας των φυλακών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE