Β. Λεβέντης: Για επικοινωνιακούς λόγους η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

0
Β. Λεβέντης: Για επικοινωνιακούς λόγους η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

«Η ψυχή των Μακεδόνων πληγώθηκε και προδόθηκε με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε στα Σκόπια για τις κάμερες, τις εικόνες και τις φωτογραφίες εστιάζοντας στην επικοινωνιακή πολιτική προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «οι Μακεδόνες θα ησυχάσουν μόνο όταν ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και θεραπευτεί έτσι η πολιτική ατιμία που έγινε εις βάρος της χώρας μας» και εξήγησε ότι «υπάρχουν νομικά κενά και αδυναμίες στην συμφωνία των Πρεσπών, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος των Σκοπίων την συμφωνία και επιπλέον δεν έγινε δημοψήφισμα, δεν συνεδρίασε η Βουλή και δεν συνεκλήθη το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

Για το θέμα των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα και αποκάλυψε ότι κάνει και το κόμμα του έρευνες κοινής γνώμης οι οποίες δείχνουν εντελώς διαφορετικά ευρήματα». Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμα ότι «το κόμμα του θα είναι πολύ πάνω από τα ποσοστά του 2015» και δεσμεύτηκε ότι «θα προσέξει πολύ αυτή την φορά την λίστα των υποψηφίων έτσι ώστε να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, εκτιμώντας ωστόσο ότι τους αποστάτες θα τους τιμωρήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του».

Αναφορικά με τα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «τα θαλασσοδάνεια πρέπει να επιστραφούν και ακόμη να πληρώσουν οι αρχηγοί των κομμάτων από την τσέπη τους εάν χρειαστεί» ενώ σημείωσε πως «δεν έχουν το δικαίωμα να πολιτεύονται άτομα τα οποία στο παρελθόν ευθύνονται για την διαφθορά του πολιτικού συστήματος και τα θαλασσοδάνεια»

Τέλος για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε «ο λαός θέλει κυβέρνηση και όχι συνεχείς εκλογές. Είμαστε θετικοί στο να συζητήσουμε την επόμενη μέρα. Θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα για να δούμε σε ποια σημεία μπορούμε να συνεργαστούμε, στην βάση όμως της ισοτιμίας και της διαφάνειας. Πρέπει τα κόμματα εξουσίας να κάνουν μεγάλες υποχωρήσεις για να κυβερνηθεί η χώρα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE