Αυστραλία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης

0
Αυστραλία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός περιστατικού με πυροβολισμούς έξω από δημοφιλές νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης, τη νύχτα του Σαββάτου. Ο νεκρός είναι 37χρονος εργαζόμενος στην ασφάλεια του κλαμπ Love Machine, και τραυματίες άλλα δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας που βρίσκονταν στην πόρτα του κλαμπ και ένας πελάτης που περίμενε να μπει. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν θεωρεί το συμβάν συνδέεται με τρομοκρατία.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 02:30 (τοπική ώρα). Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο που τραυματίστηκαν, ηλικίας 29 και 50 ετών αντίστοιχα, δεν φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία προσπαθεί επίσης να επαληθεύσει αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο περιστατικό αυτό και μια μαύρη Porsche που εθεάθη να φεύγει από τη συνοικία και αργότερα βρέθηκε τυλιγμένη στις φλόγες σε άλλη περιοχή.

Τον Μάρτιο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη Μελβούρνη.
Οι πολύνεκρες επιθέσεις με όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην Αυστραλία, όπου οι νόμοι για την οπλοφορία είναι αυστηροί μετά τον θάνατο 35 ανθρώπων το 1996 στο Πορτ Άρθουρ στην Τασμανία.

Πέρυσι επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στη δυτική Αυστραλία. Ο δράστης του πολύνεκρου επεισοδίου αυτοκτόνησε στη συνέχεια. Πρόκειται για το πιο φονικό περιστατικό που σημειώνεται στη χώρα μετά το δράμα του Πορτ Άρθουρ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE