Αντιπαράθεση για την υπόθεση Πετσίτη

0
Αντιπαράθεση για την υπόθεση Πετσίτη

Ανεβαίνει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη, στον οποίο η ΝΔ καταλογίζει παράνομο πλουτισμό και τον συνδέει με τον Νίκο Παππά. Ο κ. Πετσίτης έκανε τις επιλογές του και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και κατηγόρησε τη ΝΔ για κατασκευή ψευδών ειδήσεων.

«Θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, τόνισε ότι ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη: «Ωστόσο, να σας πω ότι με αυτά τα οποία έχουμε εμείς τη δυνατότητα να γνωρίζουμε, η είδηση, η οποία παρουσιάστηκε από μια σειρά από εφημερίδες με έναν τρόπο που θυμίζει, έτσι, καταιγίδα, επικοινωνιακή καταιγίδα, η είδηση, λοιπόν, αυτή είναι απολύτως ψευδής. Και από ό,τι φαίνεται, τελικά, ο φιλικός Τύπος της ΝΔ παράγει περισσότερα fake news από αυτά τα οποία μπορεί η ΝΔ να καταναλώσει».

«Ο κ. Παππάς δεν μπορεί άλλο να σιωπά, ούτε ο κ. Τσίπρας να τον καλύπτει. Οφείλουν και οι δύο να απαντήσουν», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη και διατύπωσε το εξής ερωτήματα: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά; Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο; Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς να δώσουν απαντήσεις».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανέλαβε τα ερωτήματά της για τον κ. Πετσίτη και τόνισε ότι θα επιμείνει μέχρι να δοθούν απαντήσεις.

Παράλληλα, η ΝΔ ζητά την άμεση κλήση της προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Μανώλη Πετσίτη, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής.

«Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί. Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν», σημειώνει η Αρχή.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
Πηγή: ΕΡΤ1

http://bit.ly/2JXh8SE