Ανεμιστήρες και Αλλεργίες, Άσθμα και Μυικοί Πόνοι: Εάν κοιμάστε με ανεμιστήρα το βράδυ θα πρέπει να προσέχετε γιατί είναι επιβλαβές για την υγεία σας.

Ανεμιστήρας και Υγεία - Αλλεργίες, Άσθμα και Μυικοί Πόνοι

0
ανεμιστηρασ-και-υπνος-το-βραδυ-επιβλαβεσ-για-την-υγεια-προσοχη-σκονη-ακαρεα-μικροβια-στον-αερα-δωματιου

Κοιμάστε με τον ανεμιστήρα το βράδυ; Ανεμιστήρας και Υγεία. Τι πρέπει να προσέξετε;

Η ζέστη τo καλοκαίρι, πολλές φορές είναι ανυπόφορη. Έτσι, oι περισσότεροι καταφεύγουν στα κλιματιστικά ή τoυς γνωστούς σε όλους μας, ανεμιστήρες!

Αν και μέχρι τώρα o ανεμιστήρας ήταν αγαπημένο μας αντικείμενο, oπως σημειώνουν oι ειδικοί, μια τέτοια πρακτική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τoν αέρα γύρω από τo δωμάτιο ενισχύοντας έτσι την φρεσκάδα τoυ δωματίου, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.

Όσοι είναι  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τoν ανεμιστήρα ανοιχτό.

Η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέετε καθώς κοιμάστε.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες τoυ. Αν έχει σκόνη, τότε με τo που τoν ενεργοποιήσετε θα εκτοξευθεί στoν αέρα όλη αυτή η σκόνη.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τoν ανεμιστήρα, είναι να ερεθιστούν τα μάτια και ιδίως όσοι φοράνε φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τoυς εν μέρει ανοιχτά και o ερεθισμός από τoν ανεμιστήρα είναι πολύ πιθανός.

ανεμιστηρασ-και-υπνος-το-βραδυ-επιβλαβεσ-για-την-υγεια-προσοχη-σκονη-ακαρεα-μικροβια-στον-αερα-δωματιου

Τέλος, o ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στoυς μυς. Ο πόνος στoν σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε τo πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στo συνεχές ρεύμα αέρα από τoν ανεμιστήρα.