Αναμέτρηση διαφορετικών αντιλήψεων για την κοινωνία και την οικονομία οι εκλογές

0
Αναμέτρηση διαφορετικών αντιλήψεων για την κοινωνία και την οικονομία οι εκλογές

Σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του, εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής, Ν.Βούτσης ότι θα εξελιχθεί η στάση που τήρησε η κυβέρνηση, στο ζήτημα με τη Β. Μακεδονία.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα δηλώνει πως αισθάνεται δικαιωμένος για το ότι είναι ο πρόεδρος της Βουλής που πήρε την ιστορική απόφαση να κλείσει μια εκκρεμότητα και να ανοίξει μια νέα εποχή γειτονίας,

Ο Ν. Βούτσης δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, όπως όμως και για το «πολύ επικίνδυνο» φαινόμενο της συνάντησης Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, στον αντίποδα της οποίας τοποθετεί την ώσμωση μεταξύ ριζοσπαστικής Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας και Οικολογίας.

Αναφερόμενος  στις προσεχείς ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, υπογραμμίζει ότι  θα αναμετρηθούν επί της ουσίας δύο κεντρικές απόψεις για τον τύπο της ανάπτυξης, για τον τύπο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, για τον τύπο των κοινωνικών αντιλήψεων στα μεγάλα θέματα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει την εύλογη προσμονή πολύ μεγάλου μέρους του κόσμου, της κοινωνίας, που θέλει όλο και περισσότερο, όλο και πιο σταθερά βήματα στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας. Βήματα που έχουν δρομολογηθεί και αυτό εν τέλει θα αποδώσει μια θετική εκλογική συμπεριφορά σε σχέση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ο κ. Βούτσης .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE