Έτοιμη η ρύθμιση για τις 120 δόσεις- Ίσως εντός Απριλίου στη Βουλή

0
Έτοιμη η ρύθμιση για τις 120 δόσεις- Ίσως εντός Απριλίου στη Βουλή

«Η εργασία ήταν και παραμένει, πριν και μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στο κέντρο της αναπτυξιακής μας πολιτικής» τόνισε, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η επόμενη μέρα των μνημονίων έχει στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Αναφέρθηκε, στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξη τους.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα απαντηθεί ποια θα είναι «η θέση και ο ρόλος των πολλών και κυρίως η θέση και ο ρόλος του κόσμου της εργασίας».

«Από την πλευρά μας, έχουμε νομίζω όλη την αξιοπιστία να αποδείξουμε στους πολλούς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους αυτού του τόπου, στους ανθρώπους του μόχθου, στη νεολαία, ότι η δική τους επιλογή πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο στις εκλογές του Μαΐου, όσο και στις εκλογές του Οκτωβρίου».

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις «εμβληματικές» για την εργασία ρυθμίσεις, μετά από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αύξηση του κατώτατου, με κατάργηση του «ντροπιαστικού» υποκατώτατου μισθού για τους νέους, αλλά και τις ρυθμίσεις μέσα στην τριετία, όπως την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τα προγράμματα εργασίας που συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας από το 27% κατά οκτώ μονάδες, την πάταξη της αδήλωτης εργασίας κατά 10%, την πρακτική δήλωσης των υπερωριών πριν την πλεονάζουσα εργασία «που διπλασίασε τις υπερωριακές ώρες μέσα σε ένα χρόνο στο σύστημα», το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των ανέργων από επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν, με ενισχύσεις και με πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας, κ.α.

Χαρακτήρισε «τρομακτικό» το σχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά και «βαθιά αντικοινωνικό» και «νεοφιλελεύθερο» το πρόγραμμα της για το ασφαλιστικό και διερωτήθηκε, γιατί δεν απαντά η ΝΔ στο «πως θα πληρωθούν οι σημερινές συντάξεις και παροχές», εάν οι εισφορές για επικούρηση και υγεία των ασφαλισμένων κατευθυνθούν προς την ιδιωτική ασφάλιση, αφού, όπως είπε, «οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις».

Υπογράμμισε, ότι το σχέδιο της ΝΔ για το ασφαλιστικό οδηγεί, είτε σε παραγωγή νέων ελλειμμάτων του δημοσίου, εάν η διαφορά καλυφθεί από το δημόσιο υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών, ή σε νέες περικοπές συντάξεων.

Σε ερώτηση για την προβολή του έργου της κυβέρνησης η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι είναι γνωστό ότι πίσω από ορισμένα ΜΜΕ είναι γνωστό ότι βρίσκονται «πολύ συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», που υποστηρίζουν «πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», παραπέμποντας στην τοποθέτηση του κ. Ραγκούση στην εκδήλωση στο Γαλάτσι. Υπογράμμισε, ότι ενώ η υπόθεση Νοβάρτις συνιστά «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», με εκτιμήσεις για 26 δισ. ζημία για το δημόσιο, πρωτοσέλιδα μεγάλων ΜΜΕ και των βασικών καναλιών «πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα» και «προσπαθούν τάχα μου να δημιουργήσουν υποθέσεις Πετσίτη, υποθέσεις Ξεπαπαδέα, ανύπαρκτες ιστορίες, προκειμένου να δημιουργήσουν πολιτικό αντιπερισπασμό». Πρόσθεσε, ότι αυτό συμβαίνει «για να θολώσουν τα νερά», κάθε φορά που υπάρχει «μια θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE